Fotografski natečaj varna vrnitev

Vabljeni k sodelovanju pri fotografskem natečaju
Varna vrnitev

Vzlet letala in ptice
Arne Hodalič

Letališča so privlačno okolje za najrazličnejše ptice, te pa žal pomenijo potencialno grožnjo za varnost letalskega prometa. Aerodrom Ljubljana, ki upravlja z Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana, zato stalno nadzira navzočnost ptic na letaliških stezah in znotraj ograje letališča in jim tako preprečuje, da bi ogrožale varnost.

To družbi narekuje tudi mednarodna in nacionalna zakonodaja. Grobih načinov, s katerimi bi se lahko znebili ptic, je kar nekaj, a ker ti niso v skladu z okoljsko politiko družbe, se je družba povezala s Fundacijo družba znanja in vrednote narave, kar vodi k dolgoročno učinkovitemu in trajnostno naravnanemu pristopu k problematiki.

Da bi opozorili na dejavnost Aerodroma Ljubljana in partnerjev (Ustanova Fundacija Družba znanja in vrednote narave, Zavarovalnica Triglav in KZPS), ki z novimi pristopi omogočajo varnost na letališču, ne da bi fizično uničevali ptice, potencialne povzročiteljice nesreč, smo se odločili za izvedbo fotografskega natečaja. Osrednja pozornost natečaja je namenjena pticam in letalom. Ptice se spomladi vračajo iz južnih krajev in po dolgih letih prežijo nanje številne nevarnosti. Seveda želimo, da čim več pernatih prijateljic najde pot nazaj v svoje gnezdo, tako kot želimo, da se letala varno spustijo na letališča.

Pristanek letala
Arne Hodalič

Fotografiranje na območju zunaj letališke ograje bo potekalo od 18. aprila do 12. maja, 9. maja pa znotraj letališke ograje (prijava s Prijavnico do 8. maja). Razglasitev zmagovalcev in otvoritev razstave nagrajenih del bo 28. maja na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana.

Čas za oddajo fotografij je do 25. julija 2014 (obvestilo o prijavi bodo udeleženci prejeli do 1. avgusta), pogoji in pravila sodelovanja so na spodnji povezavi.

NOVOST (31. oktober 2014)

Uradna podelitev nagrad in odprtje razstava najboljših fotografij fotografskega natečaja, Varna vrnitev bo v torek , 4. 11. 2014 ob 12. uri. Zbirno mesto je v avli potniškega terminala na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana.

Ker bo srečanje na nadzorovanem delu letališča prosimo, da svojo udeležbo potrdite na naslov . S seboj morate imeti veljaven osebni dokument s sliko.

Vabilo na zaključek dogodka Varna vrnitev
doc doc
pdfpdf

Izjava za medije
doc doc
pdf pdf

Pogoje za sodelovanje pri natečaju najdete in prijavnico lahko najdete na spodnjih povezavah.

Pogoji sodelovanja (20. junij 2014)
doc doc
pdfpdf

Prijavnica
doc doc
pdf pdf

Želimo si varno vrnitev domov. Ptice tudi. Vabljeni!